Assistent Begeleider

Op basis van oproep

Heb jij affiniteit met de welzijnstak van de zorg? Vind je het leuk om cliënten te ondersteunen bij de uitvoering van activiteiten en een prettige en zinvolle dag te bieden? Ben je flexibel inzetbaar en kan je goed samenwerken met andere? Dan is de functie Assistent Begeleider wellicht iets voor jou!

Wie zijn wij?

Zorgcentrum Aelsmeer (onderdeel van Zorggroep Aelsmeer) ligt midden in het dorp Aalsmeer en heeft drie zorgafdelingen, een eigen wasserij, een keuken met restaurant en de Tafeltje Dek Je voorziening. Daarnaast zijn Thuiszorg Aalsmeer en de inloop- en ontmoetingscentra onderdeel van de organisatie. Met ruim 330 medewerkers en evenzoveel vrijwilligers wordt aan ongeveer 100 intramurale cliënten en ruim 600 thuiswonende cliënten zorg geboden. De kleinschalige structuur zorgt voor korte lijnen en een goede afstemming in de keten van zorg voor ouderen. Samen met familie en de vrijwilligers besteden wij veel aandacht aan het welzijn van onze cliënten.

Het Ontmoetingscentrum is het kenniscentrum dementie in de mooie gemeente Aalsmeer. Het biedt gespecialiseerde dagbesteding aan mensen uit Aalsmeer, Kudelstaart en de Haarlemmermeer. Er is een algemene inloopvoorziening voor kwetsbare ouderen (het inloop Odensehuis) en een maatwerkvoorziening voor mensen die als gevolg van een hersenaandoening zoals dementie, ondersteuning nodig hebben. Bij het Ontmoetingscentrum hebben de deelnemers een belangrijke stem: zij staan centraal. Het Ontmoetingscentrum richt zich op behoud van mogelijkheden en kwaliteit van leven. Er is een gestructureerd activiteitenprogramma waarbinnen bewegen een belangrijk aspect is.

Wat ga je doen?

Als Assistent Begeleider bied je ondersteuning bij het begeleiden van groepen en/of individuele cliënten bij activiteiten gericht op het verbeteren van de zelfstandigheid, sociale en lichamelijke activiteiten van de cliënten. Hierbij kan je denken aan het begeleiden van groepsbewegingslessen, het geven van geheugentraining, wandelen met de groep, het begeleiden van de lunch en het assisteren bij vervoer van en naar het Ontmoetingscentrum.

Wie ben jij?

Je bent communicatief vaardig en cliëntgericht. Je weet het vertrouwen te winnen van onze cliënten en daarnaast ook te behouden om er op sociaal vlak te zijn voor je medemens. Ook kan je bewoners geruststellen en zorgen voor een prettige en rustige sfeer. De volgende punten zijn ook van belang:

 • Werk- en denkniveau op minimaal MBO 3 niveau.
 • Initiatiefrijk en enthousiast, plezier hebben om de bezoekers een prettige en zinvolle dag te bieden.
 • Je bent voor verschillende diensten flexibel inzetbaar.
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) afgeven.
 • Je hebt ervaring om met mensen te werken en hebt affiniteit met kwetsbare ouderen, ouderen met dementie en/of mensen met een hersenaandoening.

Wat bieden wij jou?

Voor Zorggroep Aelsmeer is het van belang om te zorgen voor onze cliënten, maar zeker ook voor onze medewerkers. Wij investeren daarom graag in je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij jou:

 • Een tijdelijk contract op basis van oproep met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een maandsalaris conform CAO VVT FWG 35 van € 2.200,70 tot € 2.937,68 bruto per maand of FWG 40 van € 2.422,65 tot € 3.159,64 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Inschaling op basis van ervaring en opleiding. Daarnaast heb je recht op een toeslag bij onregelmatige werktijden.
 • Volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen via opleidingen, cursussen en/of specialisatie.
 • Een uitstekende pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Collectiviteitskorting op je zorgverzekering.
 • Diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling, fitness, aanschaf mobiele telefoon of computer.

Enthousiast? Solliciteer nu!

Ben je na het lezen enthousiast geworden over de vacature? Solliciteer dan voor 12 december 2022 met je motivatiebrief en CV via pz@zg-aelsmeer.nl onder vermelding van het vacaturenummer 28. Wij zullen zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen drie werkdagen contact met je opnemen. Bij gebleken geschiktheid zullen we in overleg referentie inwinnen bij voormalige werkgevers. Heb je vragen of wil je wat meer informatie over de vacature, dan kun je contact opnemen met de Coördinator van het Ontmoetingscentrum: Ellen Carels, via 06-22468574.