Laatste nieuws coronavirus

Op deze pagina volgt u het laatste nieuws over de ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgcentrum Aelsmeer, Thuiszorg Aalsmeer, Ontmoetingscentrum Irene en Wijkpunt Voor Elkaer. Dit nieuwsbericht wordt steeds geactualiseerd.


 


Update corona maatregelen Zorgcentrum Aelsmeer                                                                                                                                                                                                                                                                                 vrijdag 26 maart 2021

Landelijk loopt het aantal besmettingen helaas weer op, gelukkig zijn er in de verpleeghuizen nu wel duidelijk minder besmettingen en zieken door corona. Hier doen de vaccinaties het goed.

Ook in Aalsmeer is deze week een toename te zien van het aantal besmettingen en positieve testen.

Gelukkig zijn veel ouderen vanaf 80 jaar en ook cliënten inmiddels in ieder geval 1x gevaccineerd en ook in het Zorgcentrum zijn al veel medewerkers gevaccineerd. Maar de bezoekers van onze bewoners en cliënten zijn nog lang niet allemaal gevaccineerd, dus blijven de maatregelen nodig. En adviseren wij bezoekers om bij twijfel over hun gezondheid, het bezoek uit te stellen.

Hopelijk kunnen medewerkers van het Ontmoetingscentrum en in de Thuiszorg en Huishouding nu ook snel hun vaccinatie krijgen, zodat ook zij een bescherming hebben voor zichzelf, hun gezin en naasten en de cliënten waar zij mee werken. En voor nieuwe medewerkers en vakantie-/ oproepkrachten geldt de mogelijkheid om als medewerker in de ouderenzorg, een vaccinatie afspraak te maken met een brief van Zorgcentrum Aelsmeer als werkgever. Ook voor hen is het belangrijk zo snel mogelijk beschermd te zijn en de cliënten te beschermen.

Er zijn mensen die na een vaccinatie griepachtige klachten krijgen, dat komt omdat het afweersysteem in werking gaat. Op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie staat veel informatie over de verschillende vaccins en de mogelijke (bij)werking. Het is niet mogelijk om  zelf te kiezen welk vaccin wordt gegeven, maar het is goed om op de hoogte te zijn van wat een vaccin kan doen en hoe het ons helpt om minder kans te hebben op ziek worden door het corona virus.

Op donderdag 1 april krijgt de groep bewoners onder behandeling van de huisartsen, hun 2e prik. Dat is een mooie mijlpaal. Twee weken later, vanaf 15 april, kunnen we in het Zorgcentrum gaan versoepelen. In de hoop dat we geen uitbraak of meerdere besmettingen in huis krijgen.

vanaf 15 april:

Dit betekent dat bewoners dan 2 bezoekers per dag op bezoek kunnen ontvangen, deze bezoekers mogen samen komen. En bewoners van verschillende afdelingen mogen elkaar op de eigen kamer opzoeken. De maatregelen van 1,5 m. afstand houden, handen wassen etc. blijven wel belangrijk.

Andere versoepelingen werken we nog uit en voeren we in, zodra dit veilig mogelijk is. Eind april verwachten we de informatie uit groot onderzoek in welke mate vaccinatie voorkomt dat iemand  alsnog  besmet kan raken en /of dat men het virus nog door kan geven aan anderen, ondanks vaccinatie.

 


 

Archief

11 maart 2021         ► Lees verder


25 februari 2021         ► Lees verder


11 februari 2021         ► Lees verder


5 februari 2021           ► Lees verder


18 januari 2021          ► Lees verder


14 januari 2021          ► Lees verder


5 januari 2021            ► Lees verder


15 december 2020    ► Lees verder


3 december 2020      ► Lees verder


19 november 2020    ► Lees verder


12 november 2020    ► Lees verder


9 november 2020      ► Lees verder