Laatste nieuws coronavirus

Op deze pagina volgt u het laatste nieuws over de ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Zorgcentrum Aelsmeer, Thuiszorg Aalsmeer, Ontmoetingscentrum Irene en Wijkpunt Voor Elkaer. Dit nieuwsbericht wordt steeds geactualiseerd.


 


Update corona maatregelen Zorgcentrum Aelsmeer                                                                                                                                                                                      donderdag 25 februari 2021

Persconferentie en vaccineren

Dinsdag hebben we in de persconferentie gehoord dat er een paar maatregelen kunnen  versoepelen; dit geldt voor: voor middelbare scholieren en MBO onderwijs; voor kappers en andere contact-beroepen; buitensporten voor jongeren tot 27 jaar; en winkelen op afspraak. Dit geeft wat lucht en is voor heel veel mensen een stapje in de goede richting, mooi!

Het goede nieuws is dat er wat licht komt aan het einde van deze periode, maar ook dat het met hele kleine stapjes zal gaan om te versoepelen. Er zijn landelijk ongeveer evenveel besmettingen als vorige week en zoals in het regiobeeld wordt gezegd: het is een zorgelijke maar gelukkig momenteel ook beheersbare situatie.

In het zorgcentrum is het goede nieuws dat de bewoners onder behandeling van de specialist ouderengeneeskunde dinsdag 23 februari hun 2e prik hebben gehad en bewoners onder behandeling huisarts vandaag hun 1e prik krijgen. En ook veel medewerkers die in het zorgcentrum werken hebben de 2e prik inmiddels gehad.

Bovendien kunnen vanaf volgende week ook de medewerkers in de thuiszorg, huishouding en ontmoetingscentra een uitnodiging voor vaccinatie gaan krijgen. Het is heel fijn dat ook zij nu uitgenodigd gaan worden.

Versoepelen??

Helaas hebben we ook deze week te maken met nieuwe besmettingen. Dit betreft ouderen die in het dorp wonen en gebruik maken van thuiszorg, huishouding, dagbesteding en/of Tafeltje Dek Je. Het is gelukkig een klein aantal maar geeft aan dat we heel alert moeten blijven.

Om te kunnen versoepelen is een groter aantal mensen nodig die gevaccineerd zijn. Voorlopig blijft het advies om 1,5 meter afstand te bewaren, regelmatig handen wassen en in het aantal contacten beperkt te houden. Wij volgen de landelijke maatregelen.

In het Zorgcentrum kunnen we hopelijk gaan versoepelen vanaf week 15 (half april), 2 weken nadat de bewoners onder behandeling huisarts hun 2e prik hebben gehad; de voorbereidingen hiervoor zijn  gaande. Tot die tijd blijven wij in kleinere groepen (cohorten) werken, per etage en per vleugel. Bewoners mogen natuurlijk wel naar buiten, maar ook daar s.v.p. niet van verschillende afdelingen naast elkaar gaan zitten om het risico op verspreiden zo klein mogelijk te houden.

De kapper mag vanaf woensdag 3 maart weer werken. De kappers kunnen per etage afspraken inplannen, maar niet meer dan 2 bewoners tegelijk in de kapsalon. En de thuiskappers mogen weer komen, hierbij tellen zij als bezoeker (1 per bewoner per dag) en wij vragen hen om niet op één dag  p meerdere afdelingen te komen.

De fysiotherapeut, ergotherapeut en ook de geestelijk verzorger gelden als medewerker. Zij komen op één dag slechts op één afdeling en tellen niet mee als bezoeker.

Verkiezingen

Op 17 maart zijn de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer. In het Zorgcentrum zal dit jaar geen stembureau zijn, om te voorkomen dat er veel mensen van buiten in het Zorgcentrum komen. De stembureaus zijn verspreid in het dorp, onder andere in het Raadhuis en de bibliotheek.

Voor mensen in de risicogroepen en boven de 70 jaar zijn er 3 manieren om te stemmen:

  • op het stembureau (voor ouderen ook op 15 en 16 maart);
  • met een volmacht (inclusief kopie Identiteitsbewijs) of
  • per brief, dit is een nieuwe methode die aandacht vraagt om op goede wijze te doen.

In het Klokje, via de 1e contactpersoon en via Familienet zullen we informatie geven.

Wij vragen de naasten om mee te helpen dat bewoners en thuiswonende cliënten hun stem kunnen uitbrengen wanneer zij dit willen. Dit vraagt soms voorbereiding en tijd. Vanuit de organisatie kunnen wij geen vervoer en/of begeleiding aanbieden naar een stembureau. Wij hopen dat ouderen zo nodig op steun van hun omgeving kunnen rekenen.

Door tijdig informatie te geven hopen wij dat iedereen gebruik kan maken van zijn/ haar stemrecht.


 

Archief


11 februari 2021         ► Lees verder


5 februari 2021           ► Lees verder


18 januari 2021          ► Lees verder


14 januari 2021          ► Lees verder


5 januari 2021            ► Lees verder


15 december 2020    ► Lees verder


3 december 2020      ► Lees verder


19 november 2020    ► Lees verder


12 november 2020    ► Lees verder


9 november 2020      ► Lees verder