Dagbesteding

Zoekt u zinvolle en ontspannende dagbesteding? In een warme omgeving waar kennis en kunde helpen bij het behouden en verbeteren van vaardigheden? Weet dat u welkom bent bij onze dagbesteding.

Binnen de organisatie Zorgcentrum Aelsmeer vinden we het belangrijk dat u bij ons terecht kunt voor steun die nodig is. Wanneer het voor u van belang is. Iedere stap en elke schakel in de zorgketen doet ertoe.

Een belangrijk onderdeel is de dagbesteding. Daar aanwezig zijn gaat eenzaamheid tegen en geeft structuur aan het dagelijks leven. Door onder de mensen te komen, blijven vaardigheden en kwaliteiten langer behouden en benut. Bovendien zorgen contacten voor een blijvend gevoel van eigenwaarde. “Ik tel mee”, zeggen cliënten vaak.

In gebouw Irene aan de Kanaalstraat huist het Ontmoetingscentrum. Een van de onderdelen van dit centrum is de Dagbesteding. Er zijn diverse mogelijkheden voor dagbesteding; met en zonder indicatie. Zonder indicatie is er dagbesteding bij Inloophuis Odense in Aalsmeer en Rijsenhout. Ook zonder indicatie is de dagbesteding in het wijkpunt ‘Voor Elkaer’ in Kudelstaart. Voor cliënten met indicatie is er Maatwerk in Aalsmeer.

De samenkomsten worden groepen genoemd. Een ervan, ontmoetingsgroep Aalsmeer organiseert  ook mantelzorgondersteuning. Lees hier >>

 

Voor wie is de dagbesteding bij Inloophuis Odense

Alle locaties zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, er is geen indicatie nodig. Er zijn echter situaties waarbij aansluiten niet mogelijk is.

  • Wanneer er sprake is van matig tot ernstige dementie waarbij de behoefte aan zorg en begeleiding niet gerealiseerd kan worden.
  • Wanneer er lichamelijke beperkingen zijn, zodanig dat er sprake is van ADL afhankelijkheid.
  • Wanneer er op psychische wijze disbalans is. Waardoor er sprake is van sociaal onaangepast gedrag dat niet op redelijke wijze gecorrigeerd kan worden.

 

Daarnaast kan er sprake zijn van eenzaamheid en isolement zonder dat er sprake is van behoeften. Er moet wel bereidheid zijn tot deelname. Het onderzoeken hiervan is van groot belang. Passiviteit en onvermogen tot het nemen van initiatief kan verward worden met niet bereid zijn.
Meer informatie over het Inloophuis Odense leest u hier >>

 

Meetinstrument mate van kwetsbaarheid

Voor het meten van kwetsbaarheid hebben we een formulier ontwikkeld dat kan helpen bij het vaststellen.
Dit formulier dient alleen om inzicht te verkrijgen, het is geen medische verklaring. Het formulier vindt u door hier te klikken.

Maatwerk; wanneer er een indicatie aanwezig is

Maatwerk is bedoeld voor ouderen met een diagnose dementie of een hersen gerelateerde somatische diagnose als de Ziekte van Parkinson of gevolgen van een CVA. Deelnemers worden geholpen om te gaan met de gevolgen van de ziekte, ook biedt Maatwerk steun en informatie aan naasten. Meer inhoudelijke informatie vindt u bij Maatwerk Lees hier >>

Aanvullende voorwaarden voor Maatwerk

Voor het Maatwerk gelden andere voorwaarden. Daarvoor kunt u het beste contact opnemen met het Sociaal loket. Dat kunt u bereiken op het algemene nummer van Gemeente Aalsmeer 0297-387575 of via de website Klikt u hier.  Daar kunt u meer te weten komen over de eigen bijdrage via het CAK.

 

Dementheek

In gebouw Irene aan de Kanaalstraat bevindt zich ook het kenniscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Voor meer informatie over de Dementheek: Lees hier >>

 

Organisatie Zorgcentrum Aelsmeer werkt samen met:

  • Huisartsen en Thuiszorginstanties
  • Gemeente Aalsmeer
  • Gemeentelijke Gezondheidszorg (GGZ)
  • Beweeg Bewust Aalsmeer
  • Mantelzorg & Meer
  • Participe Amstelland
  • Casemanagers en ouderenadviseurs

 

Wilt u meer weten?

Contactgegevens:

Ontmoetingsentrum, Inloop Odense Aalsmeer en Dementheek

Gebouw Irene, Kanaalstraat 12
1431 BW Aalsmeer
Telefoon: 06 – 22468574
ecarels@zorgcentrumaelsmeer.nl

Inloop Odense Rijsenhout
Ontmoetingskerk, Werf 2
1435 KP Rijsenhout
Telefoon: 06 – 22468574
ecarels@zorgcentrumaelsmeer.nl

Inloopcentrum Kudelstaart

Wijkpunt Kudelstaart ‘Voor Elkaer’
Gebouw Nobelhof
Nobelhof 1, 1433 JZ Kudelstaart
Telefoon: 06 – 83441313