Dementie Aalsmeer

 

In gebouw Irene aan de Kanaalstraat bevindt zich het ontmoetingscentrum. Een kenniscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. U kunt hier terecht voor ondersteuning, informatie, advies en het lenen van boeken en innovatief materiaal. Alles over dagbesteding leest u onder het hoofdstuk Maatwerk in het menu rechts op deze pagina.

De komende jaren zal het aantal thuiswonende mensen met dementie toenemen. Zij hebben behoefte aan de juiste ondersteuning. Deze is van essentieel belang om zolang mogelijk op een veilige manier zelfstandig te blijven. Voor mantelzorgers is het belangrijk dat zij ontlast kunnen worden om de zorg voor hun naaste langer vol te houden.

Er komen steeds meer technische middelen die hierbij ondersteuning kunnen bieden. Het is een omvangrijke hoeveelheid van hulpmiddelen en de juiste keuze maken kan lastig zijn. Om te zien welke producten er op de markt zijn en hoe het werkt bestaat er de Dementheek.

 

De Dementheek is er om cliënten en hun mantelzorger:

  • te voorzien van informatie en advies
  • te helpen met de werking van een bijpassend product en
  • de mogelijkheid te bieden om dit thuis uit te proberen
  • te adviseren over een grote hoeveelheid boeken en dvd’s
  • de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van de duofiets

Op dit moment streeft de organisatie naar erkenning door gemeente Aalsmeer en opname in het WMO systeem. De Dementheek heeft een beheerder die zorgdraagt voor de middelen. Het gebruik van de duofiets in de wijk valt ook onder de Dementheek.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:  

Gebouw Irene, Kanaalstraat 12
1431 BW Aalsmeer
Telefoon: 06 – 22468574
ecarels@zg-aelsmeer.nl

 

 

Assortiment
De Dementheek heeft een uitgebreid assortiment artikelen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

Tablet

Speciaal gemaakt tablet voor ouderen. Overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

 

 

Spotter GPS

Nooit meer iemand kwijt met deze GPS spotter. Een gebruiksvriendelijke GPS tracker die door haar compacte formaat en lichtgewicht gemakkelijk meegedragen kan worden.

 

 

Oer Muziekspeler
Simpel te bedienen muziekspeler die op een radio lijkt. Perfect voor ouderen met dementie. Voldoende ruimte voor ruim duizend nummers. Eén herkenbare klep om de muziek aan en uit te zetten.

 

 

Masterlock
Gebruik de MasterLock sleutelkast om diverse huissleutels en autosleutels centraal en veilig op te bergen.

 

 

 

Keyfinder – Sleutelzoeker 4 set
Met deze draadloze keyfinder set met 4 sleutelhangers en 1 locator bent u nooit meer uw sleutels aan het zoeken. Bereik van 25 meter.

 

 

Een grote hoeveelheid boeken en dvd’s in een boekenkast.

 

 

 

 

 

Meer informatie vindt u ook op  www.dementie-aalsmeer.nl/