Tijdelijke kamer

Ons zorgcentrum heeft op de 2e etage een tijdelijke kamer, voor logeren of overbruggen naar een vaste plek in ons zorgcentrum.

Logeren

Als u zelfstandig woont en u bent afhankelijk van de zorg van uw partner of kinderen en uw partner of kinderen willen op vakantie dan kunt u bij ons komen logeren. Omdat de kamer het hele jaar door gebuikt wordt is het wel verstandig om tijdig te informeren naar de beschikbaarheid.

Kosten logeren

Het logeren kan op basis van een WLZ indicatie of particulier.

De kosten particulier zijn als volgt berekend: Logies €70,00 per dag & maaltijdarrangement €20,00 per dag. De zorg wordt vergoed vanuit uw basis verzekering en gaat niet af van uw eigen risico

De kosten op basis van WLZ zijn afhankelijk van uw inkomen. over de periode van het logeren wordt er een eigen bijdrage voor het totale verblijf inclusief zorg, gevraagd. Wat uw eigen bijdrage gaat worden kunt u berekenen op https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp

Overbruggen

Als u hoog op de wachtlijst van Zorgcentrum Aelsmeer staat en het overbruggen thuis gaat niet meer, dan is er een mogelijkheid dat u eerst op de tijdelijke kamer opgenomen wordt in afwachting van een vaste kamer. Helaas komt niet iedereen voor deze kamer in aanmerking. De afdeling en tijdelijke kamer is niet geschikt voor mensen met een gevorderde dementie. In overleg met de zorgconsulent kan gekeken worden of de zorg die u nodig hebt op de tijdelijke kamer geboden kan worden.

Kosten overbruggen

De kosten op basis van WLZ zijn afhankelijk van uw inkomen. Het overbruggen wordt gezien als permanent wonen. Er wordt een eigen bijdrage voor het totale verblijf inclusief zorg, gevraagd. Wat uw eigen bijdrage gaat worden kunt u berekenen op https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp.

Voor meer informatie en aanvragen van zorg

Voor informatie over tijdelijke opname kunt u contact opnemen met de zorgconsulent Yvon Molenkamp op maandag, woensdag en donderdag via de centrale van Zorgcentrum Aelsmeer 0297-326050. Zij draagt zorg voor de aanvraag en de planning van uw zorgvraag.