Herdenking overledenen Zorgcentrum Aelsmeer

In het Zorgcentrum Aelsmeer hebben wij de gewoonte om twee keer per jaar stil te staan bij wie overleden zijn. Normaal gesproken nodigen wij hierbij de familie en naasten uit om deel te nemen aan de herdenkingsbijeenkomst.

Gezien de huidige maatregelen kunnen wij momenteel geen groep uitnodigen om met elkaar samen te zijn. Daarom kiezen wij ervoor om dit jaar op een andere wijze te herdenken. Op donderdagmiddag 19 november zullen we tussen 14.30 uur en 15.00 uur op iedere afdeling een roos met naam in een vaas plaatsen en een kaarsje aansteken voor wie in de voorgaande maanden overleden is. Met de medewerkers op de afdeling noemen wij de namen en halen samen herinneringen op aan de tijd dat de overledene bewoner bij ons in het Zorgcentrum woonde. Wanneer u op hetzelfde moment bij u thuis ook een kaarsje aansteekt, kunnen we ondanks de afstand met elkaar verbonden zijn.

Op Facebook en Instagram, zullen we ook een foto en symbool plaatsen wanneer wij met elkaar stil staan bij de overledenen. Wij denken op deze manier ons respect te kunnen tonen en met elkaar te kunnen gedenken en de overledenen in onze herinnering te laten zijn.