Maatregelen corona virus

Ons land is in rep en roer door de persconferenties over het corona virus. Iedereen luistert en treft maatregelen om verspreiding zo veel mogelijk te beperken en te vertragen. De maatregelen treffen ons allen, maar als we ons er gezamenlijk aan houden, kunnen we zo snel mogelijk terug naar het normale leven. Ook Zorgcentrum Aelsmeer heeft een aantal maatregelen genomen om onze bewoners extra goed te beschermen. Lees hier de laatste update van 29 mei. Lees hier ook de routekaart met de versoepelingen
Geplaatst in: Geen categorie

Informatie bezoekersruimte

  Wij zijn blij dat we in het Zorgcentrum een bezoekersruimte hebben kunnen maken. Hier kunnen bewoners en hun naasten elkaar zien en spreken zonder risico op besmetting met het corona virus. Aan beide kanten van een scheidingswand met ramen zijn zitplaatsen, het contact verloopt door het raam met gebruik van een babyfoon. Op deze manier kunnen we de mogelijkheden voor bezoek gelukkig wat verruimen. Bent u de contactpersoon, familie, vrienden of buren van één van de bewoners en wilt u gebruikmaken van de bezoekersruimte? Vul dan hier voor de bezoekersruimte het digitale formulier in en kies een moment om elkaar te zien en te spreken. We hebben de bezoektijden verdeeld over de week en voor de verschillende afdelingen. Aangezien het aantal plaatsen nog enigszins beperkt is, kan een bewoner ongeveer één keer per twee weken in de bezoekruimte bezoek ontvangen (zo nodig zullen wij bezoek reguleren als bewoners niet aan de beurt kunnen komen).
  1. Voor bezoekers zijn de volgende punten van belang:
  2. – Kom s.v.p. op tijd, ieder bezoek is voor 30 minuten ingepland.
  3. – U kunt met 2 personen per keer komen.
  4. – Stel uw bezoek s.v.p. uit bij verkoudheid of koorts of gezondheidsklachten in uw gezin/ thuis.
  5. – Wij hanteren hygiëneregels, zoals handen wassen na binnenkomst en onderling 1,5 meter afstand bewaren.
We willen: Van Berkel Aannemers – Leimuiden, B.J. Hulsbos bv – Waterbouw Advies, IGD Glas en Aluminium Kozijnen – Aalsmeer en Houthandel Carpentier – Aalsmeer; bedanken voor de adequate, snelle opbouw en hoge kwaliteit inrichting van de bezoekersruimte. Wij hopen hiermee zowel aan bewoners als hun bezoek een goede mogelijkheid te geven elkaar te zien en spreken. Of vul hier voor de bezoekersruimte het digitale formulier op de site in en kies een moment om elkaar te zien en te spreken.
Geplaatst in: Nieuws

Met het nieuwe AutoMaatje naar Wijkpunt voor Elkaer in Kudelstaart.

In de gemeente Kudelstaart zijn er veel mensen minder mobiel. Zij kunnen zelf niet meer voor vervoer zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik maken. ANWB-AutoMaatje biedt hiervoor een oplossing en wil inwoners van Kudelstaart helpen mobiel en actief te blijven. Automaatje is een vervoersservice waarbij vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobielen plaatsgenoten vervoeren tegen een geringe onkostenvergoeding.

Het Wijkpunt voor Elkaer is onderdeel van Zorgcentrum Aelsmeer en bevindt zich centraal in het dorp van Kudelstaart. Er worden diverse activiteiten aangeboden, zoals bewegen, sjoelen, bloemschikken, creatief, geheugentraining, muziek etc. Met regelmaat zijn er optredens en voorlichtingsbijeenkomsten. U vindt het activiteitenoverzicht op www.zorgcentrumaelsmeer.nl/wijkpunt-voor-elkaer/activiteiten/ of op papier in het wijkpunt.

Wijkpunt Voor Elkaer is op doordeweekse dagen geopend van 09.00 – 16.30 uur. Op woensdag en vrijdag zijn wij i.v.m. avond diner geopend tot 20.30 uur. Komt u eens langs voor een kopje koffie, een heerlijke lunch of een gezonde warme maaltijd en ervaar wat ‘Voor Elkaer’ u te bieden heeft.

Eten is niet alleen belangrijk om de goede voedingsstoffen binnen te krijgen maar het is ook nog een sociaal gebeuren. Het eten smaakt toch veel lekkerder als je samen bent? De maaltijden worden bereid uit verse ingrediënten in samenwerking met de keuken van Zorgcentrum Aelsmeer. Maandag, dinsdag en donderdagmiddag kunt u tussen 12.00 – 14.00 uur bij ons terecht voor een warme maaltijd. En op woensdag en vrijdag is het restaurant ‘s avonds geopend, en kunt u vanaf 17.00 uur genieten van een drie-gangen diner. Vrijwel iedere laatste vrijdag van de maand is er een “thema avonddiner”. Er wordt dan gekookt volgens de culinaire keuken van een land of thema. Graag vooraf reserveren. Ook met een speciaal dieet kunt u bij ons eten, graag even doorgeven bij reservering. Wij zijn er voor u, neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. Tel. 0297- 82 09 79.

Naast een gezellige activiteit of samen eten is het DE kans om weer nieuwe mensen te ontmoeten en wie weet ontstaan er nieuwe vriendschappen! Wilt u een keer eten in het wijkpunt maar bent u zelf niet mobiel… laat dan het ANWB- “AutoMaatje“ weten. U kunt mailen naar info@automaatje-aalsmeer.nl of telefonisch 0297-303141.U wordt dan door een vrijwilliger opgehaald en weer thuis gebracht. Wij zien naar u uit, tot snel!

Meer informatie over AutoMaatje klik dan hier.

 
Geplaatst in: Nieuws

Bewoners en cliënten blij verrast met kerstkaarten!

Opdracht bij 34ste Pramenrace

In dit digitale tijdperk worden er steeds minder kerstkaarten verstuurd maar gelukkig zijn er organisaties die hier verandering in brengen. Dankzij het Ouderenfonds, SPIE (organisatie achter de Aalsmeerse Pramenrace ) en alle deelnemers van de Pramenrace hebben bewoners en cliënten van Zorgcentrum Aelsmeer en de thuiszorg een kerstkaart ontvangen. Dit kwam voort uit een opdracht die afgelopen september tijdens de 34ste Pramenrace werd bedacht. Eenzame oudere verrassen met een mooie kerstkaart, hoe leuk is dat. Met de hand geknipt/geplakt maar ook op de computer ontworpen kaarten, sommige zelfs met persoonlijke foto van de afzender. Allemaal mooie kerstwensen speciaal voor de ouderen van het zorgcentrum en de thuiszorg.

(Bron: Nieuwe Meerbode/ SPIE)

Geplaatst in: Nieuws