Wintermarkt

Kom ook naar de gezellige wintermarkt op zaterdag 23 november!

Van 10.00 – 16.00 uur bent u van harte welkom.

Zorgcentrum Aelsmeer – Molenpad 2 in Aalsmeer.

Geplaatst in: Nieuws

Hoera Odense inloop Rijsenhout bestaat 1 jaar!

Op donderdag 7 november is in Rijsenhout het 1 jarig bestaan van de Odense inloop gevierd. Veel vaste bezoekers hadden op deze feestelijke dag een familielid of buur meegenomen, met ongeveer 45 personen was het gezellig druk. Na een lekkere koffie en bezoek van de wethouder – mevrouw Otto, is er gezamenlijk sportief bewogen bij de workshop ‘Totaal Vitaal’. De lunch was voorbereid door Jan van der Wal die een heerlijk koud buffet had klaar gemaakt. Iedereen heeft met smaak gegeten. En ’s middags was het genieten van een overzicht van foto’s en filmfragmenten van het afgelopen jaar. Kortom, echt een feestelijke dag en een goede sfeer samen. De medewerkers en vrijwilligers hebben deze dag weer laten zien dat het met elkaar goed ontmoeten is in Rijsenhout.

De inloop is op maandag en donderdag open in de Ontmoetingskerk voor de oudere inwoners van Rijsenhout die kwetsbaar zijn. Bij de inloop ontmoeten de bezoekers elkaar en kunnen zij samen deelnemen aan verschillende activiteiten. Bovendien wordt er samen koffie/ thee gedronken en bestaat de mogelijkheid om een warme lunch te gebruiken.Het aantal bezoekers is in het afgelopen jaar snel toegenomen en beide dagen worden intensief gebruikt. Informatie is te vinden op de website en telefonisch 06 – 224 68 574

Rijsenhout Ontmoetingskerk Ontmoetingskerk, Werf 2 1435 KP Rijsenhout

Geplaatst in: Geen categorie

Herdenking overledenen op 31 oktober ‘19

Op donderdagavond 31 oktober zijn de bewoners van Zorgcentrum Aelsmeer herdacht die in de periode februari – september zijn overleden. Met muziek op de piano en dwarsfluit, gedichten en een kort verhaal is stil gestaan bij het ouder worden, het verlies en verdriet en ook de persoonlijke  herinneringen. De namen van de overledenen zijn genoemd en voor ieder is een rode roos in de vaas gezet. Tot slot is een witte roos toegevoegd in de vaas voor ieder wiens naam niet genoemd is, maar aan wie de aanwezigen in stilte ook denken. Het was een waardevolle bijeenkomst, in een zaal gevuld met familieleden en medewerkers, samen betrokken bij de bewoners en elkaar.

Geplaatst in: Geen categorie

Receptie 24 oktober in Zorgcentrum Aelsmeer

Zorgcentrum Aelsmeer heeft uitgebreid aandacht besteed aan het 25 jarig bestaan. Het Zorgcentrum is goed ingebed in de gemeente en er zijn veel warme contacten met organisaties in en om Aalsmeer. Op 24 oktober zijn de externe relaties uitgenodigd om met elkaar het glas te heffen en dit jubileum te vieren. Tijdens de borrel heeft een aantal mensen gesproken, namens de Raad van Toezicht, de Cliëntenraad en de Stichting Vrienden van Zorgcentrum Aelsmeer. De directeur heeft de aanwezigen bedankt voor ieders betrokkenheid en de prettige samenwerking, met elkaar is het mogelijk goede zorg en extra attenties te bieden aan de ouderen in Aalsmeer.   
Geplaatst in: Geen categorie

Vrijwilligersfeest

Zorgcentrum Aelsmeer viert het 25 jarig bestaan in het huidige gebouw. Dit feest wordt meerdere keren gevierd, natuurlijk met de bewoners, maar zeker ook met de 200 vrijwilligers die bijdragen aan de huiselijke sfeer en goede begeleiding. En ook de bezorgers van de maaltijden van Tafeltje Dek Je, een groep van ongeveer 150 vrijwilligers, vieren het feest mee.

Aangezien de groep vrijwilligers erg groot is, vindt het feest op twee avonden plaats, op dinsdag 8 oktober en op dinsdag 29 oktober. Tijdens de feestavonden is er een ‘Vrolijke VIP show’, een ode aan de vrijwilligers, want zonder hen ziet het leven er minder vrolijk uit. Er is veel muziek, zingen en plezier tijdens deze avonden. Op 8 oktober hebben we in een goed gevulde zaal dit feest gevierd en zijn de aanwezige vrijwilligers in het zonnetje gezet. Op 29 oktober herhalen we het feest en zullen ook deze vrijwilligers grote waardering ontvangen.

Geplaatst in: Geen categorie