Tafeltje Dek Je

Sinds 1976 bestaat er in de gemeente Aalsmeer de mogelijkheid om thuis een warme maaltijd te krijgen via Tafeltje Dek Je. Deze voorziening is voor ouderen, zieken en gehandicapten die niet in staat zijn zelf hun maaltijd te verzorgen. De maaltijden worden bereidt in de keuken van Zorgcentrum Aelsmeer. De gebruikers krijgen elke dag (maandag t/m zaterdag) een verse warme maaltijd, die in een warmhoudbox door vrijwilligers bij de gebruikers thuis wordt gebracht.

Maandelijks heeft u de mogelijkheid om via een keuzemenu uw wensen kenbaar te maken. Wij kunnen ook individuele wensen bespreken, waarbij u kunt denken aan dieetmaaltijden en/of gemalen voeding.

Aanvragen Tafeltje Dek Je

Als u niet meer in staat bent om zelf een warme maaltijd te bereiden of te organiseren en er niemand is die u hierin kan ondersteunen, dan kunt u bij het Sociaal Loket van de gemeente Aalsmeer een aanvraag indienen. Het Sociaal Loket is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 08.30 uur en 12.00 uur en op woensdag tussen 12.30 en 16.30 uur. Uiteraard is het Loket op deze dagen ook telefonisch bereikbaar op via telefoonnummer 0297 – 38 75 75.

Keuzemenu

Alle gebruikers kunnen kiezen voor:

  • 3 gangen menu a € 9,- (hoofdgerecht, soep en nagerecht)
  • 2 gangen menu a € 8,- hoofdgerecht met soep of nagerecht)
  • 1 gang menu a € 7,- (alleen hoofdgerecht)

Afhankelijk van uw inkomen kan er subsidie op de maaltijden worden verstrekt door de Gemeente Aalsmeer.

Het subsidiebedrag kunt u vinden in onderstaand overzicht:

Categorie / Alleenstaand / Echtpaar / Subsidie

1 tot /€1.347,04 tot /€ 1.839,60 / € 3,-
2 tot / €1.616,45 tot / € 2.207,52 / € 1,-
3 tot / € 1.616.45 tot / €2.207,52 / € 0,-

Sandra de Jong is bij Zorgcentrum Aelsmeer de coördinator van Tafeltje Dek Je en verzorgt de inschrijvingen en coördineert de planning en de vrijwilligers die de maaltijden bij u thuis bezorgen.

Sandra werkt, samen met Ilona en Ivon, ook voor ons reisburo “Op Stap”.

Borg

Bij aanvang van het gebruik van Tafeltje Dek Je betaalt u een bedrag van €100,– als borg voor de warmhoudbox waarin de maaltijden worden bezorgd. Zodra u stopt met het gebruik van maaltijden via Tafeltje Dek Je wordt dit bedrag verrekend en/of aan u terugbetaald.

Is het iets voor u om dit dankbare werk te doen als vrijwilliger? Wij zoeken altijd mensen om de maaltijden rond te brengen. Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u contact opnemen met Sandra de Jong op telefoonnummer 0297 -326050 (van dinsdag tot en met vrijdag). Of per email: sdejong@zorgcentrumaelsmeer.nl