Reisburo “Op Stap”

Er zijn vele redenen te bedenken waarom men soms het huis uit “moet”. Het kan zijn dat het noodzakelijk is om naar de dokter of het ziekenhuis te gaan. Misschien wilt u wel de familie bezoeken of heeft u zin om een keer naar de markt te gaan. Kortom, er zijn tal van redenen waarom iemand soms op pad wil of moet.
En zeker als je ouder wordt is dat niet even gemakkelijk.

Vervoer op maat

Binnen Zorgcentrum Aelsmeer en Thuiszorg Aalsmeer hebben we een service waar u terecht kunt met al uw vragen rondom vervoer.  Wij hebben twee vervoersmiddelen tot onze beschikking en verschillende vrijwilligers waarop wij een beroep kunnen doen. Beide auto’s zijn geschikt voor rolstoelvervoer.

Als u daar gebruik van wilt maken dan kunt u bellen met reisburo “Op Stap”. Het telefoonnummer van het reisburo is: 0297 – 32 60 50. Het reisburo is geopend elke maandag-, woensdag- en vrijdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur. Voor de planning is het het beste als u enkele dagen van te voren uw wens kenbaar maakt. Het reisburo heeft dan voldoende tijd om uw aanvraag te verwerken en een chauffeur te regelen.

Wat kost Reisburo op stap?

  • Er is een starttarief van € 3,- en voor dit tarief kunt u maximaal 5 kilometer weggebracht worden.
    Maar ook als u minder dan 5 kilometer rijdt blijft het starttarief € 3,-. Auto en chauffeur moeten immers ook naar u toekomen.
  • Tot 20 kilometer betaalt u 0,60 per kilometer. Voor alle kilometers die er boven de eerste 20 kilometer worden gereden hanteren wij een prijs van € 0,35 per kilometer. Voorbeeld: er wordt totaal 45 kilometer gereden dan berekenen wij de prijs als volgt: 20 x € 0,60 = € 12,- + 25 x € 0,35 = € 8,75.
    Totaal betaalt u dan € 20,75.

Deze service is bedoeld voor vervoer in onze eigen omgeving. Wilt u bijvoorbeeld een reis maken van 100 kilometer dan kan het reisburo dit wel voor u regelen, maar we zullen dat niet met eigen auto’s doen.
Het reisburo kan echter wel voor u uitzoeken hoe u op de gewenste bestemming kunt komen en informeren wat de kosten zijn.

Uitstapjes

Het reisburo regelt niet alleen het Vervoer op Maat maar organiseert ook iedere week een aantal uitstapjes. De uitstapjes worden gemaakt in kleine busjes. Bent u van een rolstoel afhankelijk dan regelen wij ook dat er een begeleider voor u meegaat. De kosten per uitstapje wisselen sterk. Dat heeft vooral te maken met de entreekosten. Een dagje Dolfinarium is veel duurder dan een bustochtje door Amsterdam.
Voor het reserveren van een uitstapje kunt u eveneens terecht bij Reisburo “Op Stap”. Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur.

Wilt u ook gebruik maken van de dienstverlening van het reisburo dan kunt u ons per telefoon (0297-326050) of per email (reisburo@zorgcentrumaelsmeer.nl) doorgeven of u op de verzendlijst voor onze nieuwsbrief geplaatst wilt worden. Wij sturen u dan in het vervolg automatisch het afwisselende programma van de uitstapjes toe.

Alle uitstapjes vertrekken vanaf Zorgcentrum Aelsmeer. Bent u zelf niet in staat om naar het zorgcentrum te komen dan is het mogelijk dat wij u thuis ophalen. De kosten voor deze service bedragen € 1,25 als u binnen de gemeente Aalsmeer woont en € 3,- buiten deze regio.

Wanneer bereikbaar

Het reisburo is geopend op maandag, woensdag en vrijdag. Openingstijden tussen 09.00 en 12.00 uur.
Op deze dagen is Ilona Harting aanwezig.

Telefoon: 0297 – 326050
Email: reisburo@zorgcentrumaelsmeer.nl