Vacatures Vrijwilligers

Kom ook vrijwilliger worden bij Zorgcentrum Aelsmeer, het ontmoetingscentrum in Irene of bij het Wijkpunt voor Elkaer in Kudelstaart !

Zorgcentrum Aelsmeer zoekt regelmatig enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers vanaf 18 jaar. Mensen die affiniteit hebben met ouderen.
Vrijwilligers die extra handen en/of hulp kunnen bieden binnen het zorgcentrum, bij de afdeling wonen, in het ontmoetingscentrum als bij het wijkpunt. Wij vragen hulp van vrijwilligers voor een bepaalde taak of activiteit. U werkt samen met onze vaste medewerkers.

U hulp wordt erg gewaardeerd. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en dat het vrijwilligerswerk u voldoening geeft.

Hieronder ziet u een paar vacatures staan.
Schroom niet om contact op te nemen als u een vraag heeft over één van de vacatures.

Tanja Eichholtz.

teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl

Aanwezig op maandag, dinsdag in Aalsmeer 0297-326050
vrijdag ochtend in Kudelstaart 0297-820979.

 

Zorgcentrum Aelsmeer zoekt vrijwilligers voor :

 

 


Vrijwilliger voor De Salon

In het “Wijkpunt voor Elkaer”, voor senioren, te Kudelstaart zijn we op zoek naar een vrijwilliger die één keer in de maand wil helpen bij “De Salon”.

Op donderdagmiddag één keer in de maand van 14.00 tot 16.30 uur.

In de Salon kunnen bezoekers tegen een onkostenvergoeding de nagels laten knippen, vijlen en in een mooi kleurtje laten lakken met een base- en top coat.
Daarnaast kunnen ze komen voor een gezichtsverzorging: reinigen met een milk en lotion, enkele haartjes verwijderen, een masker en korte massage met een dagcrème. Heeft u ook deze kwaliteiten? Meldt u dan aan.

Daarnaast is er tijd om een gezellig praatje te maken met de bezoekers. We willen er met elkaar een gezellige middag van maken. U werkt samen met twee andere vrijwilligers.


Klaverjassen

In het ontmoetingscentrum Irene zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die wil meehelpen met de klaverjasmiddag voor senioren. U helpt met de drankjes inschenken, gezellig een praatje maken en u kan eventueel meespelen indien er iemand te kort is.

Klaverjassen is op donderdagmiddag 1x in de 14 dagen van 14.30 – 16.00 uur.

Het ontmoetingscentrum/Odensehuis is onderdeel van het Zorgcentrum Aelsmeer en bevindt zich in het Irene gebouw. Dit wordt bezocht door ouderen die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten


Wandelvrijwilliger voor rolstoelers

Houdt u ook zo van wandelen?
Eén van onze bewoners gaat graag met u mee, want wat is er niet heerlijker dan even naar buitengaan en een frisse neus halen.

We zijn op zoek naar begeleiders bij het S.A.M. /Rode Kruis wandelen.
Er wordt wekelijks groepsgewijs gewandeld met één van de bewoners in een rolstoel op dinsdagmiddag van 13.15 -15.30 uur.

We lopen van of naar het Kloosterhof, Rozenholm of Zorgcentrum Aelsmeer, daar drinken we een kopje koffie of thee en weer terug.
Je kunt kiezen hoe vaak je wilt lopen en als je een keer niet kunt, is dat geen probleem. Met slecht weer wordt er niet gelopen.

 


Vrijwilliger broodmaaltijd en koffie/thee schenken:

Voor de psychogeriatrische afdeling van het Zorgcentrum Aelsmeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers die in de avond willen helpen met het begeleiden van de broodmaaltijd en daarna de koffie/ thee willen verzorgen.

We vinden het belangrijk dat u een praatje maakt en aandacht heeft voor de bewoners.

De avondmaaltijd is dagelijks van 17.00 tot 20.00 uur.

In overleg bepalen we welke dag het beste uitkomt.

 


 

 Houdt u ook zo van wandelen?

Eén van onze bewoners gaat graag eens met u mee.

We zijn op zoek naar begeleiders bij het wandelen, zowel in groepsverband als individueel.

U hulp wordt erg gewaardeerd. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en  het vrijwilligerswerk u voldoening geeft.

 Vrijwilliger koffieronde:

Koffie , koffie, lekker bakkie koffie……

Voor de somatische afdeling van het Zorgcentrum Aelsmeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers die koffie/ thee bij onze bewoners willen rondbrengen en het gezellig vinden om een praatje willen maken.

De koffieronde is dagelijks van 18.30 tot 20.00 uur.

In overleg bepalen we welke dag het beste uitkomt.

 


 

Vrijwilliger voor het begeleiden van het Fietslabyrint:

Als vrijwilliger gaat u een klein groepje bewoners begeleiden tijdens het fietsen op een motomed en gebruik maken van het fietslabyrint.

Een motomed is een bewegingstrainer, waar je zittend op een stoel of rolstoel met je benen kan trappen als op een fiets.

De fiets staat in verbinding met een systeem waarmee de bewoners op een groot scherm interactieve fietstochten kunnen maken door steden en natuurgebieden in binnen- en buitenland.

Stopt je met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm.

Tijdens het fietsen is gelegenheid om gezellig een praatje maken en een kopje koffie/ thee drinken.

We zoeken een vrijwilliger die tijd heeft op vrijdag van 10.00 – 11.30 uur. 

 


 

Vrijwilliger fietsen op de duo fiets:

Houdt u ook van fietsen?

Bij het Wijkpunt voor Elkaer, Nobelhof 1, te Kudelstaart

zijn wij op zoek naar Fietsvrijwilligers.

Gezamenlijk gaat u met een van de cliënten een uurtje fietsen op een duo fiets met trap ondersteuning,  Het is fijn voor de cliënt om naar buiten te gaan, oude bekende plekjes te zien en er even lekker tussen uit te zijn..

Er wordt gefietst in de periode is van april t/m oktober

U krijgt vooraf instructie/ training hoe u de fiets moet gebruiken.

 

In het ontmoetingscentrum Irene voor senioren, zijn wij op zoek na


Bezorgt u één van onze bezoekers een heerlijke middag op de duo-fiets?

ar een vrijwilliger die samen met één van onze bezoekers een rondje gaat fietsen op de duo-fiets.

Op donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur.

Gezamenlijk gaat u met één van de cliënten een uurtje fietsen op een duo fiets met trap ondersteuning. Het is fijn voor de cliënt om naar buiten te gaan, oude bekende plekjes te zien en er even lekker tussen uit te zijn..

Er wordt gefietst in de periode van april t/m oktober.

U krijgt vooraf instructie/ training hoe u de fiets moet gebruiken.

 

Het ontmoetingscentrum/Odensehuis is onderdeel van Zorgcentrum Aelsmeer en bevindt zich in het Irene gebouw. Het ontmoetingscentrum wordt bezocht door senioren die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor ouderen met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte b.v. Parkinson of CVA.

 


Handwerken:

We zijn op zoek naar handige creatieve dames/heren die willen meehelpen met het begeleiden van ouderen tijdens het handwerken.

Op maandagmiddag wordt er gehandwerkt van 14.30 – 16.00 uur.

Alles wat er deze middagen gemaakt wordt is voor de verkoop b.v. tijdens de wintermarkt.
De gehele opbrengst komt ten bate van het zorgcentrum. Hier worden nieuwe materialen van gekocht of activiteiten mee bekostigd.

U hulp wordt erg gewaardeerd. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft.