Zorgcentrum Aelsmeer zoekt vrijwilligers 

Alle afdelingen van Zorgcentrum Aelsmeer werken graag met vrijwilligers. Vrijwilligers geven de extra ondersteuning die nodig is om een fijnere, betere kwaliteit van zorg te bieden. En die verdient toch iedereen?

Contact

Wilt u meer weten? Schroom dan niet en neem contact op met Tanja Eichholtz.
teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl

Aanwezig op maandag en dinsdag in Aalsmeer.
Telefoon: 0297-326050
Op donderdagmiddag en vrijdagochtend in Kudelstaart.
Telefoon: 0297-820979

Vacatures vrijwilligers:

 


Heb jij gekleurde vingers?
We zijn opzoek naar een Crea-Bea om te Tekenen en schilderen. 

In het “Wijkpunt voor Elkaer”, voor senioren, Nobelhof 1 te Kudelstaart zijn we op zoek naar een vrijwilliger die samen met een andere vrijwilliger om de week tekenen en schilderen wil aanbieden.  

Op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur (oneven weken). 

We willen om de week iets aanbieden op het gebied van tekenen en schilderen. 

Daarnaast is er tijd om een praatje te maken met de bezoekers. We willen er met elkaar een gezellige ochtend van maken.  

Bent u die Crea-Bea? Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.


Groene vingers gezocht

Heeft u groene vingers en vindt u het leuk om ons te helpen met het bijhouden van de plantenbakken aan de voorzijde van het Zorgcentrum en de binnentuin?
We zijn we op zoek naar een tuinman/vrouw voor de kleine klussen.

Het gaat om het poten van de bloembollen, bijhouden en water geven aan de voorzijde van het Zorgcentrum. En indienmogelijk het klein onderhoud van de binnentuin, het overige wordt door de hovenier Buskermolen gedaan.
Als u dat leuk vindt, kunt u het ook samen met een van onze bewoners doen.

Heeft u tijd om af en toe een uurtje te tuinieren met daarna een lekker kopje koffie/ thee en een erbij koekje?

Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.


Gezamenlijk dineren

In Zorgcentrum Aelsmeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers die tussen de middag willen assisteren bij de warme maaltijd, het diner.   

Er wordt met een kleine groep bewoners gezamenlijk de warme maaltijd gegeten in een huiskamer. Deze maaltijden worden vers bereid in de keuken van het zorgcentrum.  

We vragen u om te helpen met tafeldekken, de maaltijden klaarzetten en soms het eten klein snijden en indien u dat wilt, kunt u soms ook helpen met het eten geven aan één van de bewoner.  

Maar het voornaamste is dat u bijdraagt aan de gezelligheid tijdens het eten, doormiddel van een praatje met de bewoners.
 

Het diner is dagelijks van ongeveer 11.30 – 13.00 uur. 

In overleg bepalen we welke dag u het beste uitkomt. 

Heeft u tijd en zin om te assisteren bij het diner? Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.


 

KOFFIE, KOFFIE, LEKKER BAKKIE KOFFIE…. 

Voor een van de afdelingen van Zorgcentrum Aelsmeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de koffie en thee naar de kamers van onze bewoners willen brengen. En het gezellig vinden om een af en toe een praatje te maken met onze bewoners.  

De koffieronde is dagelijks van 18.30 tot 20.00 uur  

In overleg bepalen we welke dag u het beste uitkomt. 

Heeft u tijd en zin om de koffieronde te verzorgen? Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.


Voor twee afdelingen van het Zorgcentrum Aelsmeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers die thee en limonade bij onze bewoners willen rondbrengen en het gezellig vinden om een praatje te maken.

De theeronde is dagelijks van 14.00 tot 15.00 uur

In overleg bepalen we welke dag u het beste uitkomt.

U hulp wordt erg gewaardeerd. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft.

Heeft u tijd en zin om de theeronde te verzorgen? Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.


Gastvrouw bij de geheugentraining en zang. 

Zorgcentrum Aelsmeer is op zoek naar een vrijwilliger die ons en onze bewoners wil helpen bij de geheugentraining en 1keer in de maand zingen 

Het is op dinsdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur. 

U helpt mee bewoners ophalen van hun kamer voor wie dit zelf niet meer mogelijk is en aan het eind van de activiteit brengt u ze weer terug.
U schenkt de koffie/thee in en daarnaast is er tijd om gezellig een praatje te maken met een van de bewoners.
De activiteitenbegeleidster zorgt voor de geheugentraining en zang, maar misschien heeft u ook een leuke inbreng? 

Heeft u tijd en zin om te begeleiden bij de geheugentraining? Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.


Historische Wandeling? 

Houdt u ook zo van wandelen?  Eén van de bewoners van Zorgcentrum Aelsmeer gaat graag met u meewandelen, want wat is er niet heerlijker dan even naar buiten en een frisse neus halen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen wandelen met één van onze bewoners en tijd hebben om samen een praatje maken.
Wist u dat onze bewoners ook u veel te vertellen hebben.
Aan u de keuze welke dag u tijd voor ons heeft en evt. kunt u samenlopen met een andere vrijwilliger.
De meeste bewoners zitten in een rolstoel en indien gewenst kunt u eerst uitleg/les krijgen hoe je het beste met een rolstoel rijdt. 

Momenteel zijn we ook opzoek naar een wandelvrijwilliger in “Irene”, die op vrijdagmiddag kan wandelen, vanaf 13.30 uur individueel en vanaf 14.00 uur met een kleine groepje. We zouden het gezellig vinden als nu na afloop een lekker kopje thee of koffie blijft drinken. 

Heeft u tijd en zin om te wandelen met onze bewoners/bezoeker? Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.


Gezocht
Begeleider voor bij het fietslabyrint

Het zorgcentrum Aelsmeer voor ouderen, is op zoek naar een vrijwilliger die het fietslabyrint wil begeleiden.
Op woensdag- of donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur.
Als vrijwilliger gaat u een klein groepje bewoners begeleiden, tijdens het fietsen op een motomed en je maakt gebruik van een fietslabyrint.
Een motomed is een bewegingstrainer, waarbij je zittend op een stoel of rolstoel, met je benen kan trappen als op een fiets.
De fiets staat in verbinding met het fietslabyrint, een systeem waarmee de bewoners op een groot scherm kunnen kijken en een interactieve fietstocht kunnen maken door steden en natuurgebieden in binnen- en buitenland.
Stopt je met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm.

Tijdens het fietsen is gelegenheid om gezellig een te praatje maken en een kopje koffie/ thee drinken.

Heeft u tijd en zin om te begeleiden bij het fietslabyrint? Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.

U hulp wordt erg gewaardeerd.