Zorgcentrum Aelsmeer zoekt vrijwilligers 

Alle afdelingen van het Zorgcentrum Aelsmeer werken graag met vrijwilligers. Deze extra handen zijn ook echt hard nodig. Vrijwilligers geven de ondersteuning die nodig is om een fijnere, betere kwaliteit van zorg te bieden. En die verdient toch iedereen?

Contact

Wilt u meer weten? Schroom dan niet en neem contact op met Tanja Eichholtz.
teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl

Aanwezig op maandag en dinsdag in Aalsmeer.
Telefoon: 0297-326050
Op donderdagmiddag en vrijdagochtend in Kudelstaart.
Telefoon: 0297-820979

Vacatures vrijwilligers:

 


Historische Wandeling? 

Houdt u ook zo van wandelen?  Eén van de bewoners van Zorgcentrum Aelsmeer gaat graag met u meewandelen, want wat is er niet heerlijker dan even naar buiten en een frisse neus halen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen wandelen met één van onze bewoners en tijd hebben om samen een praatje maken.
Wist u dat onze bewoners ook u veel te vertellen hebben.
Aan u de keuze welke dag u tijd voor ons heeft en evt. kunt u samenlopen met een andere vrijwilliger.
De meeste bewoners zitten in een rolstoel en indien gewenst kunt u eerst uitleg/les krijgen hoe je het beste met een rolstoel rijdt. 

Momenteel zijn we ook opzoek naar een wandelvrijwilliger in “Irene”, die op vrijdagmiddag kan wandelen, vanaf 13.30 uur individueel en vanaf 14.00 uur met een kleine groepje. We zouden het gezellig vinden als nu na afloop een lekker kopje thee of koffie blijft drinken. 

Heeft u tijd en zin om te wandelen met onze bewoners/bezoeker? Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.


Heb jij gekleurde vingers?
We zijn opzoek naar een Crea-Bea om te Tekenen en schilderen. 

 In het “Wijkpunt voor Elkaer”, voor senioren, Nobelhof 1 te Kudelstaart zijn we op zoek naar een vrijwilliger die samen met een andere vrijwilliger om de week tekenen en schilderen wil aanbieden.  Op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur. We willen om de week iets aanbieden op het gebied van tekenen en schilderen. 

Daarnaast is er tijd om een praatje te maken met de bezoekers. We willen er met elkaar een gezellige ochtend van maken.  

Bent u die Crea-bea? Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.


Gezocht
Mensen die een wandelingetje willen maken

De meeste van onze bewoners vinden het heerlijk om even naar buiten te gaan. Even een frisse neus halen, gezellig een praatje maken. Alleen lukt dat soms niet altijd, bijvoorbeeld omdat ze in een rolstoel zitten en/of de kinderen verder weg wonen.
Heeft u tijd en zin om af en toe met een van onze bewoners een wandelingetje te maken? Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.

Uw hulp wordt erg gewaardeerd.


Gezocht
Welke kleur vingers heeft u?
In ‘Wijkpunt voor Elkaer’ zijn we per september opzoek naar een vrijwilliger die kan helpen bij het bloemschikken.
Het bloemschikken vindt plaats op donderdag middag, om de week.
Als vrijwilliger helpt u, samen met en paar mede vrijwilligers, met het klaarzetten en opruimen van alle spullen en u geeft uitleg of tips tijdens het bloemschikken aan de bezoekers.
Indien mogelijk helpt u om de beurt met het ophalen van de bloemen bij Duo plant.

Gezelligheid staat voorop en er is voldoende tijd om een praatje te maken met de bezoekers. Ook u gaat met een bloemetje naar huis.
‘Wijkpunt voor Elkaer’, Nobelhof 1, te Kudelstaart.

Heeft u tijd en zin om te helpen bij het bloemschikken? Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.

U hulp wordt erg gewaardeerd.


Gezocht
Begeleider voor bij het fietslabyrint

Het zorgcentrum Aelsmeer voor ouderen, is op zoek naar een vrijwilliger die het fietslabyrint wil begeleiden.
Op woensdag- of donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur.
Als vrijwilliger gaat u een klein groepje bewoners begeleiden, tijdens het fietsen op een motomed en je maakt gebruik van een fietslabyrint.
Een motomed is een bewegingstrainer, waarbij je zittend op een stoel of rolstoel, met je benen kan trappen als op een fiets.
De fiets staat in verbinding met het fietslabyrint, een systeem waarmee de bewoners op een groot scherm kunnen kijken en een interactieve fietstocht kunnen maken door steden en natuurgebieden in binnen- en buitenland.
Stopt je met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm.

Tijdens het fietsen is gelegenheid om gezellig een te praatje maken en een kopje koffie/ thee drinken.

Heeft u tijd en zin om te begeleiden bij het fietslabyrint? Meld u zich dan bij Tanja Eichholtz, vrijwilligerscoördinator, via e-mail teichholtz@zorgcentrumaelsmeer.nl. Of telefonisch op maandag en dinsdag via 0297-326050 of op donderdagmiddag en vrijdagochtend via 0297-820979.

U hulp wordt erg gewaardeerd.