Activiteiten

Ook voor activiteiten kunt u bij ons terecht. Zo zijn er hobby- en spelactiviteiten is er een docent bewegingsleer die wekelijks beweging  geeft en worden er af en toe workshops georganiseerd.
Met regelmaat zijn er daarnaast optredens en voorlichtingsbijeenkomsten.


Maandag

Geheugentraining 10.00 – 12.00 uur
We starten de week goed met geheugenfitness. We werken met verschillende boeken en spellen vol met geheugenoefeningen. Het blijven prikkelen van het brein is vooral op oudere leeftijd belangrijk. Zo blijft het geheugen langer stabiel.

Bewegen met Elkaer 14.30 – 15.15 uur
U bent welkom voor een gratis proefles, vraag naar de brochure.

 

Dinsdag

U kunt om 13.15 uur in het restaurant aansluiten bij de wandeling.

Creatieve middag 14.30 – 16.30 uur.
Handwerken met een missie voor Stichting Heppie en organisatie Care Bag. Materialen en deelname zijn kosteloos. Data voor speciale creatieve middagen staan in de Nieuwe Meerbode en op facebook.

Tekenen/ schilderen kan je leren… 14.30 – 16.30 uur
Tijdens deze lessen kunt u deelnemen aan basislessen tekenen/schilderen. De lessen worden verzorgd door Henk. De tekenlessen kosten 3 euro per keer, incl. de materialen.

 

Woensdag

Multimedia 9.30 – 11.30 uur
Met de tijd meegaan is een uitdaging. Heeft u hulp nodig bij het gebruik van uw mobiele telefoon, tablet, e-reader of laptop, dan kunt u binnen lopen bij Multimedia.

Spelletjesmiddag 14.30 – 16.30 uur
Kom gezellig spelletjes doen zoals rummikub of klaverjassen. Spelletjes zijn voor iedereen. Heeft u zelf een kaartgroepje dan bent u ook van harte welkom. Wilt u een groepje samenstellen neem dan gerust contact op met het Wijkpunt!

Avondrestaurant, inloop 17.00 – 18.00 uur. Reserveren gewenst.

 

Donderdag

Bewegen: Totaal Vitaal 10.00 – 12.00 uur
We beginnen met een warming up, waarbij we de spieren warm en soepel maken. Gevolgd door een spelactiviteit met o.a. ballen, pittenzakjes, scoops, tennisrackets, jeu de boules, etc. Bewegen is niet alleen goed voor de lijn, maar ook voor het brein!

U kunt om 13.15 uur in het restaurant aansluiten bij de wandeling.

EVEN WEKEN
Sjoelen 14.30 – 16.00 uur
Lekker in beweging, goed voor de concentratie en heel gezellig! Deelname is vrij.

De salon 14.30 – 16.30 uur
In de Salon kunt u tegen een onkostenvergoeding de nagels laten knippen, vijlen en een mooi kleurtje laten lakken. Daarnaast kunt u komen voor een gezichtsverzorging; b.v. reinigen, een masker, korte massage, haartjes verwijderen en een dagcrème.

De soos 14.00 – 16.00 uur
Een gezellig samen zijn. Kom gezellig naar de Soos om een praatje te maken, leer nieuwe mensen kennen of ontmoet oude bekenden weer eens onder het genot van een kopje koffie of thee. U bepaalt zelf wat u wilt doen deze middag. B.v. de krant lezen, verder werken aan u eigen handwerk, puzzelen, een keer op pad gaan; zoals winkelen in Aalsmeer, Kleuren voor senioren of tekenen, hiervoor zijn materialen aanwezig. (tegen kostprijs). Ideeën en wensen zijn altijd welkom. De Soos is er 1x per maand op donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

ONEVEN WEKEN
Bloemschikken 14.30 – 16.00 uur
Altijd willen weten of u groene vingers heeft? Kom dan gezellig bloemstukjes maken. De kosten zijn 4 euro per bakje, maar u krijgt 50 cent retour als u het lege bakje weer terugbrengt.

 

Vrijdag

Themagroep 10.00 – 12.00 uur
Door middel van onderwerpen, media fragmenten, themakaarten, actualiteiten komen we met elkaar in gesprek.
U kunt om 13.15 uur in het restaurant aansluiten bij de wandeling.

Musica 14.30 – 16.00 uur
Muziek is een feest der herkenning. We komen terug op verschillende bekende artiesten, muziek, beeldfragmenten en spellen. Ook wisselen we het programma af met interactieve middagen als zang, zelf muziek maken of een film, muziek op het grote scherm in het restaurant.

Avondrestaurant, inloop 17.00- 18.30 uur. Reserveren gewenst.