Zorgwoningen

Indien om wat voor reden dan ook wonen in uw huidige woning niet meer gaat, kunt u zich inschrijven voor een zorgwoning. Van belang is dat de woningen worden toegewezen op basis van urgentie in relatie tot de zorgbehoefte.

Het Zorgcentrum is verbonden met diverse wooncomplexen in het Centrum van Aalsmeer en in Mijnsheerlijckheid (Kudelstaart). In deze zorgwoningen woont u geheel zelfstandig. Via persoonsalarmering legt u in noodgevallen eenvoudig contact met uw eigen contactpersonen of met de wijkverpleging. Voor verdere informatie en inschrijving van deze woningen verwijzen we u naar de verhuurder van de woningen; Van der Linden Vastgoed BV., te bereiken op telefoonnummer 036- 533 00 77. U kunt vragen naar de afdeling Verhuur.

In het Zorgcentrum zelf is op de tweede etage een beperkt aantal woningen beschikbaar voor verhuur voor zelfstandig wonen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Zorgcentrum Aalsmeer via het algemene informatie nummer: 0297-326050


Tweede etage Zorgcentrum

Op de 2e etage van ons Zorgcentrum bevindt zich een aantal Zorgappartementen. Dit zijn vooral twee kamer woningen. De woningen zijn geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van verpleging en/of verzorging. De zorg wordt geleverd door medewerkers van deze etage. U kunt er voor kiezen om met minimaal een geïndiceerde indicatie ZZP 4 Volledig Pakket Thuis bij ons af te nemen. U huurt dan zelfstandig een appartement, maar krijgt ontvangt het volledige pakket dienstverlening van het huis. De inschrijving voor deze woningen vinden als uitzonderingen niet plaats via Van der Linden BV. U kunt zich voor deze woningen via een WLZ indicatie op de wachtlijst van het Zorgcentrum laten plaatsen.

zelfstandig-appartement  Zorgappartementen-aalsmeer


Mijnsheerlijckheid Kudelstaart

Nobelhof en Boerhaavehof

In het centrum van Kudelstaart liggen 90 appartementen in verschillende prijsklassen. De appartementen zijn beschikbaar voor senioren. Complex Nobelhof is voor mensen die afhankelijk zijn van zorg. Een inkomen binnen de sociale huurgrens is noodzakelijk. In Boerhaavehof is afhankelijkheid van zorg niet verplicht, maar dergelijke zorg kan uiteraard wel geleverd worden door onze vakkundige wijkverzorging. Er zijn inkomensafhankelijke woningen (sociale huurwoningen) en de vrije sector woningen voor de inkomens boven de sociale huurgrens. Beide complexen kunnen gebruik maken van de faciliteiten van Wijkpunt ‘Voor Elkaer’ en van de personenalarmering.

boerhaavehof  nobelhof


Bloemendaele

Bloemendaele bestaat uit 43 woningen, waar u zelfstandig woont, gelegen aan het Molenpad met als huisnummers 6 tot en met 90. Zes van deze woningen hebben drie kamers, de andere woningen zijn twee kamerappartementen. De woningen hebben een eigen ingang. Om naar de 1ste etage te gaan is een lift aanwezig. Via de toegangsdeur, die overdag automatisch opengaat, komt u in een hal waar uw postbus en een belbord te vinden zijn. De hal heeft een tweede deur die met een labelsleutel toegang verschaft tot de gangen naar de woning. Niemand kan dus ongeoorloofd naar binnen.

Er is een verbindingsgang tussen Zorgcentrum Aelsmeer en de woningen. Deze gang loopt via verpleeghuis Rozenholm. Bij slecht weer kunt u van deze verbinding gebruik maken. Er zijn woningen die uitkijken op het Molenpad en woningen die uitkijken op de Historische tuin. Alle woningen hebben een balkonnetje, behalve de benedenwoningen aan straatkant, daar is een klein terras, dat onder uw eigen beheer valt. Wachtenden met een zorgindicatie hebben voorrang. Alle woningen kunnen worden verbonden met onze personenalarmering. De thuiszorg en huishoudelijke verzorging wordt indien nodig verzorgd door Thuiszorg Aalsmeer.

zorgwoningen-Bloemendaela  zorgwoningen-aalsmeer


Beukenhof

Dit zijn 24 woningen aan de Kanaalstraat nummer 1 tot en met 47. Dit zijn tweekamer woningen waar men zelfstandig woont, maar die direct verbonden zijn met Zorgcentrum Aelsmeer. De woningen hebben een eigen ingang. Via de toegangsdeur, die overdag vanzelf opengaat, komt u in een hal waar uw postbus en een belbord te vinden zijn. De hal heeft een tweede deur, die met een labelsleutel toegang verschaft tot de gangen naar de woning. Niemand kan dus ongeoorloofd naar binnen.

Op alle verdiepingen is er een verbindingsdeur naar het zorgcentrum. U kunt met uw huissleutel, de toegangsdeur op uw gang naar het zorgcentrum openen en het zorgcentrum binnenlopen. Een lift is aanwezig. Deze woningen worden toegewezen aan mensen die nog zelfstandig kunnen blijven wonen, maar waar meer geborgenheid wenselijk is en waar wijkverpleging noodzakelijk is en zorg 24 uur per dag dicht bij huis gegarandeerd is. De wijkverpleging wordt geleverd door medewerkers van onze organisatie, Thuiszorg Aalsmeer.

beukenhof-aalsmeer  aalsmeer-beukenhof